Добкін загрожує відібрати землю у недбайливих фермерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добкін загрожує відібрати землю у недбайливих фермерів

Аграрний ринок
1053
Губернатор Харківської області Михайло Добкін пригрозив керівникам сільськогосподарських підприємств області, які продемонстрували найгірші показники за результатами збиральних робіт 2012 року, - повідомляє Аграрний тиждень
За словами голови облдержадміністрації, з такими господарствами можуть бути розірвані договори оренди, а сама земля - передана більш успішним підприємствам.
Головне юридичне управління ХОДА зараз вже розробляє відповідний механізм.
"239 підприємств, а це 28% загальної кількості по області, в 2012 році відпрацювали гірше нікуди. Врожайність ранніх зернових на їхніх полях склала менше 20 центнерів з гектара. Сільгосппідприємства в 11 районах навіть в цей неврожайний рік зібрали в середньому по 31 ц/га", - заявив Добкін.
"Хтось може працювати, а хтось відбуває номер, займаючи чиєсь місце. Не потрібно ховати свої невдачі за поганими погодними умовами. Приклад успішних підприємств показує, що можна боротися з негодою і виживати в складних умовах. Цьому повинні навчитися всі без винятку. Інакше земля неуспішних підприємств буде передаватися в користування тим підприємствам, які вміють добиватися високих результатів", - продовжив він.
При цьому губернатор впевнений, що про врожай наступного року необхідно думати вже зараз.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас