Зростання ВВП Німеччини скоротилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Німеччини скоротилося

Казна та Політика
294
При цьому річні темпи зростання сповільнилися більше очікувань - до 0,5% з 1,7% в січні-березні, свідчать попередні дані Федерального статистичного агентства ФРН.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували підвищення першого показника на 0,2%, другого - на 0,9%.
У першому кварталі найбільша економіка Європи успішно чинила опір впливу боргової кризи, однак у другому кварталі Німеччина відчула несприятливі наслідки кризи повною мірою: попит на експорт з ФРН знижується, ділова довіра погіршується, обсяг виробництва в країні скорочується. Однією з небагатьох світлих плям залишається ринок праці: безробіття в Німеччині склало в липні 2012 року 6,8%, що співпало з червневим рівнем. Показник як і раніше близький до мінімуму за 20 років.
"Економіка Німеччини дуже сильно залежить від експорту. Коли справи йдуть добре, експорт - її сильна сторона, коли ситуація погіршується, експорт стає її ахіллесовою п'ятою. Нам пощастить, якщо до кінця року ми будемо спостерігати хоча б нульове зростання", - заявив економіст Daiwa Markets International Тобіас Блаттнер.
За оцінками Єврокомісії, ВВП Німеччини збільшиться на 0,7% в 2012 році і 1,7% в 2013 році. Між тим Бундесбанк в червні підвищив прогноз зростання економіки ФРН з 0,6% до 1% в розрахунку на більш значні споживчі витрати.
ОЕСР прогнозує підйом німецької економіки на 1% цього року і на 1,9% в наступному.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас