"Газпром" почне постачання газу до Туреччини через приватні компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" почне постачання газу до Туреччини через приватні компанії

Енергетика
301
Щоб зберегти частку на європейському ринку, "Газпром" підписав контракти з приватними турецькими постачальниками, які не мають ліцензії на продаж газу. "Газпром експорт" підписав чотири контракти з незалежними компаніями Туреччини на поставку 6 млрд куб. м газу на рік, повідомило джерело в компанії.
За його словами, термін дії контрактів - з 1 січня 2013 р. по 2030 р. даними турецького видання Zaman, мова йде про компанії Akfel Gaz, Bosphorus Gaz ("дочка" "Газпрому"), Kibar Enerji і Eksim Holding.
Поставки газу будуть здійснюватися по Трансбалканському газопроводу. Як повідомив співрозмовник, близький до російської компанії, умови контрактів не будуть відрізнятися від тих, що були укладені раніше з державною Botas. "Принцип "бери або плати" зберігається, його ніхто під сумнів не ставить", - зазначив співрозмовник. Загальна вартість щорічних поставок, за розрахунками аналітиків, складе близько 2 млрд дол.
Заззначимо, в кінці червня "Газпром" збільшив постачання газу до Туреччини на 16 млн куб. м на добу через проблеми в Ірані.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас