Кількість приватизаційних угод в світі впала вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість приватизаційних угод в світі впала вдвічі

275
Обсяги приватизації в усьому світі різко скоротилися в 2011 році, причому кількість угод зменшилася в два рази в порівнянні з 2010 роком. Про це пише The Financial Times. Таке скорочення викликане тим, що уряди вирішили відкласти розпродаж до кращих часів через несприятливу ринкову кон'юнктуру.
Доходи від приватизації впали на 56 відсотків з 213,6 мільярда до 94,4 мільярда доларів. Варто зазначити, що показник 2010 року був рекордним.
Найбільшою приватизаційною угодою стала реалізація акцій страхової компанії AIG в травні 2011 року. Таким чином частка держави в корпорації скоротилася з 92 до 77 відсотків. Завдяки продажу США зайняли третє місце в списку країн, найбільш активних у процесі приватизації.
Лідерство серед держав, що приватизують активи, зберіг Китай, який виручив 14,2 мільярда доларів від 19 угод. Далі йдуть Австралія, США, Росія та Ірландія.
Наймасштабнішою приватизацією року мав стати продаж 30 відсотків національної лотереї Іспанії - Loterias y Apuerto del Estado. Але аукціон був скасований лише за кілька днів до проведення.
У Росії масштабна приватизація держактивів повинна початися в поточному році. Уряд має намір продати пакети в таких компаніях як РЖД, Сбербанк, "Роснано", "Аерофлот", "Роснефть" і багатьох інших. Держава розраховує отримати від реалізації активів 450 млрд рублів (близько 14 мільярдів доларів).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас