З початку року Україна експортувала вугілля на 267 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року Україна експортувала вугілля на 267 млн дол

Енергетика
271
За п'ять місяців поточного року Україна експортувала в інші країни світу вугілля на 267 млн 191 тис. доларів. Про це УНН повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі, спираючись на Держстат.
Найбільшу кількість коштів за українське вугілля виклала Європа - 164 млн, в якій найбільше імпортувала Польща - на 17 млн, і Словаччина - на 20 млн. Країни Азії імпортували українського "чорного золота" на 49 млн доларів, одна лише Туреччина - на 41 млн. Країни Америки ввезли вугілля на 26 млн доларів.
Країни СНД, серед яких українське вугілля імпортують Азербайджан, Білорусь, Казахстан, Молдова і Росія, оплатили українській стороні 17 млн доларів.
Як повідомляв УНН, нещодавно Державне підприємство "Макіїввугілля", до якого входить шахта ім.Бажанова, виробило перший мільйон тонн вугілля з початку 2012 року.
"В протягом 2012 року стабільно і продуктивно працює над виконанням техніко-економічних показників колектив шахти "Холодна Балка". Досягнутий тут показник продуктивності праці робітника з видобутку складає сьогодні 29 тонн/ос. на місяць і є найвищим серед шахт "Макіїввугілля". Впевнено нарощує видобуток вугілля після здачі в експлуатацію нової лави колектив шахти "Бутовська", підвищує потужності шахта ім.Кірова", - йдеться в рапорті підприємства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас