Франція заплатила циганам по 300 євро і вислала до Румунії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція заплатила циганам по 300 євро і вислала до Румунії

1511
Французька поліція провела рейди в двох циганських таборах на околицях міста Лілль. Понад 200 осіб були вислані з країни. За повідомленнями, вони погодилися добровільно повернутися до Румунії, після чого їх посадили в літак, що прямував у Бухарест.
Рейд на циганський табір влаштували на світанку. Мобільні будинки вантажили на тягачі та вивозили. Це вже третя подібна акція за тиждень. На початку тижня проводили рейди в Парижі і Ліоні, з наметових таборів циган були виселені сотні громадян країн Східної Європи, які не мали документів.
Міністр внутрішніх справ Франції Манюель Вальс заявив, що поліція діяла в рамках закону і виходячи з санітарно-гігієнічних міркувань.
Попередній уряд також виселяв циган. За кілька років за кордон відправили тисячі людей. Втім, більшість повернулися, адже за виселення Франція кожному компенсує по 300 євро.
Всього в країні проживає від 15 до 20 тисяч циган. Ян Лафолі, президент організації з підтримки циган заявив: "Франсуа Олланд в листі від 27 березня пообіцяв, що виселення не буде, поки не вирішать питання, куди діватися людям. Він не дотримався слова".
Два роки тому, за часів президента Ніколя Саркозі, подібні рейди викликали потоки критики на адресу французької влади з боку Євросоюзу, католицької церкви і правозахисників.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас