Білорусія знову знизить ставку рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія знову знизить ставку рефінансування

172
Національний банк Білорусії (НББ) з 15 серпня знизить ставку рефінансування на 0,5 в.п. до 30,5 відсотка річних. Про це йдеться в офіційному прес-релізі регулятора.
З початку поточного року ставка буде зменшена в сьомий раз. В січні вона становила 45 відсотків річних, а протягом минулого року підвищувалася 12 разів через валютну кризу, що розгорілася в країні. Після девальвації місцевої валюти за підсумками 2011 року інфляція в Білорусії наблизилася до 109 відсотків.
Як вказали 8 серпня в НББ, "фактична динаміка інфляції перебувала строго в рамках прогнозних параметрів": за перші півроку і три тижні липня споживчі ціни зросли на 11,9 відсотка. Однак, як вважають в НББ, для подальшого сповільнення зростання цін "потрібно збереження жорсткої грошово-кредитної політики", в тому числі подальше зниження ставки рефінансування.
В грудні минулого року влада Білорусі прийняла програму грошово-кредитної політики країни на 2012 рік. Відповідно до програми до кінця поточного року ставка рефінансування повинна скласти 20-23 відсотки річних.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас