Цього року Китай вперше за 31 рік може скоротити виплавку сталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року Китай вперше за 31 рік може скоротити виплавку сталі

373
Китай може скоротити виплавку сталі в нинішньому році вперше за 31 рік, йдеться в доповіді старшого аналітика Steelinfo Сю Хепіна, оприлюдненій у понеділок на офіційному сайті Китайської асоціації чавуну і сталі.
За оцінками Steelinfo, виробництво сталі в Китаї в 2012 році складе 678,68 млн. тонн. Це на 0,7% менше, ніж в 2011 році, коли був встановлений черговий рекорд випуску сталі в КНР - 683,27 млн. тонн. У II півріччі-2012 зниження в порівнянні з тим же періодом минулого року може досягти 10%.
Китай - найбільший світовий виробник сталі, на нього припадає близько половини загальносвітового обсягу її випуску. Як пише The Wall Street Journal, дані та прогнози металургійної галузі КНР також є важливим показником будівельної активності і попиту в промисловому секторі не тільки самої країни, а й світу в цілому.
Крім того, постраждають компанії та країни, які постачають в Китай сировину для виробництва сталі - залізну руду, вугілля, легуючі елементи.
"Значне зниження випуску сталі в Китаї в II півріччі є передбачуваним результатом", - зазначив Сю Хепін. Свій прогноз експерт засновує на слабких макроекономічних даних і показниках попиту на сталь.
ВВП Китаю в II кварталі поточного року зріс на 7,6% в річному вираженні, що стало найгіршим показником в економічному підйомі країни за останні три роки. Сповільнення зростання в КНР призвело до сплеску експорту сталі з країни, оскільки внутрішнього попиту виявилося недостатньо. В результаті нетто-експорт китайської сталі в травні і червні був максимальним за два роки.
У січні-червні 2012 року прибутки китайських виробників сталі впали на 95,8% в порівнянні з першою половиною минулого року. Ціни на сталь з початку року зменшилися приблизно на 13% на торгах у Шанхаї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас