Один із засновників Apple виступив проти хмарних технологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один із засновників Apple виступив проти хмарних технологій

1966
Один із засновників компанії Apple Стів Возняк (його предки мали українське коріння) висловив думку, що хмарні технології, які сьогодні стрімко поширюються в інформаційно-телекомунікаційній сфері, незабаром можуть піднести людству великі проблеми. Про це пише агентство AFP, посилаючись на його висловлювання під час участі в телешоу на одному з американських телеканалів.
Головна небезпека, вважає він, в тому, що дані, які розміщуються в “хмарах”, стають непідконтрольними людині. Не відрегульована ця сфера діяльності і в юридичному відношенні. Все це, за словами С.Возняка, стане причиною “жахливих проблем” вже в найближчі п’ять років.
“Те, що все переносять у хмари, причому роблять це з дуже великою швидкістю, мене дійсно турбує. Думаю, що це буде жахливо. У прийдешні років п’ять нас чекають жахливі проблеми. В хмарі вам нічого не належить, ви нічим не можете управляти, причому в ліцензійних угодах більшості сервісів відкрито прописано відмову від відповідальності більшості операторів хмарних сервісів”, – говорить він.
“Особисто я б хотів відчувати, що чимось володію. Багато хто може сказати, “в реальності все на моєму комп’ютері”, але я б сказав, що це не так, і ми передаємо всі свої дані невідомій особисто нам компанії, яка працює в інтернеті і фізично ми ніколи не отримаємо доступу до власних даних, у нас буде значно менше можливостей для контролю інформації”, – вважає Возняк.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас