S&P знизило рейтинги 15 банків Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинги 15 банків Італії

Казна та Політика
250
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинги 15 італійських банків, йдеться в офіційному повідомленні агентства. Головною причиною для зниження стало скорочення італійської економіки.
"У той час, як рецесія в Італії може виявитися глибшою і тривалішою, ніж ми спочатку припускали, зростає уразливість італійських банків. У зв'язку з цим проблеми з поганими активами і зменшення можливих компенсацій з боку держави призводять до зростання ризиків для італійських банків", - відзначає S&P.
Серед найбільших банків необхідно відзначити зниження кредитного рейтингу п'ятого за розміром італійського банку Unione di Banche Italiane Scpa з BBB до BBB+ з негативним прогнозом. Кредитний рейтинг одного з провідних італійських банків Monte dei Pasci di Siena SpA був знижений з BBB до BBB-. Прогноз щодо рейтингу негативний. В даний час банк Monte dei Paschi di Siena SpA проходить реструктуризацію. Експерти називають його одним з найбільш уразливих найбільших італійських банків.
Рейтинги інших великих італійських банків - Mediobanca SpA, Intesa Sanpaolo SpA і UniCredit SpA були залишені без змін на рівні BBB+.
Нагадаємо, S&P також знизило довгостроковий кредитний рейтинг Словенії на один щабель - з A до A+ з "негативним" прогнозом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас