Промвиробництво в єврозоні впало до трирічного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво в єврозоні впало до трирічного мінімуму

278
Індекс PMI, що показує зміну ділової активності у виробничому середовищі, впав в єврозоні за підсумками липня до 44 пунктів - найнижчого значення за останні 37 місяців. Про це повідомляється в дослідженні Markit. Значення показника менше 50 пунктів свідчить про спад.
Ділова активність в єврозоні падає 12-й місяць поспіль. Трирічних мінімумів досягли показники Німеччини, Франції та Австрії. Економічна активність у виробничому секторі зросла лише в Ірландії, де індекс PMI досяг максимуму за 15 місяців - 53,9 пункту.
У липні скорочення цін виробників посилилося на тлі спаду попиту. Головний економіст Markit Economics Кріс Вільямсон (Chris Williamson) відзначив, що зниження ділової активності серйозно загальмує економічне зростання в третьому кварталі 2012 року.
На тлі боргової кризи в ЄС, що є одним з основних експортних ринків для Пекіна, сповільнюється зростання активності у виробничому секторі Китаю. У липні індекс PMI в КНР впав до мінімуму за останні вісім місяців, склавши 50,1 пункту. Тоді влада відзначила, що економіка досягла "дна", і незабаром ситуація почне стабілізуватися.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас