Кредиторам пропонують додатковий захист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредиторам пропонують додатковий захист

Кредит&Депозит
504
Уряд України пропонує парламенту підвищити захист кредиторів при визнанні кредитних договорів недійсними.
Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді (№11029): документом пропонується внести зміни до Господарського та Господарсько-процесуального кодексів.
"Визнаючи недійсним кредитний договір, в якому виконання зобов'язання позичальника забезпечене заставою майна позичальника або поручителя, суд за заявою кредитодавця накладає на таке майно арешт. Арешт з майна підлягає зняттю, якщо протягом 30 днів з дня набрання законної сили рішенням суду про визнання недійсним кредитного договору кошти в розмірі, визначеному судом, будуть повернуті", - йдеться в законопроекті, текст якого розміщений на веб-сайті парламенту.
Згідно з документом, якщо в зазначений термін зобов'язання повернути кошти не виконано, кредитор має право звернутися до суду з позовом про стягнення арештованого майна.
"Схвалення законопроекту збільшить інвестиційну привабливість України, створить передумови для пожвавлення кредитування, створення нових робочих місць, збільшення виробництва вітчизняної продукції", - зазначено в пояснювальній записці до документа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас