Голова Єврокомісії: Греція не залишить єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Єврокомісії: Греція не залишить єврозону

Казна та Політика
594
Греція залишиться в єврозоні, заявив голова Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу. За словами Баррозу, Єврокомісія продовжить підтримувати Грецію, якщо в країні будуть продовжуватися реформи, передає Reuters. "Ми зробимо все можливе, щоб зберегти стабільність єврозони", - зазначив Баррозу після переговорів з прем'єр-міністром Греції Антонісом Самарасом.
Тим часом в доповіді американського банку Citi прогнозується, що Афіни залишать єврозону в найближчі 2-3 квартали. Аналітики Citi оцінюють можливість відмови від євро в Греції на рівні 75%.
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's 5 червня 2012 року оцінило вірогідність виходу Греції з єврозони як 1:3. Відмова Афін від євро може бути обумовленою декількома причинами, зокрема нездатністю провести реформи, узгоджені з Євросоюзом, Міжнародним валютним фондом і Європейським центральним банком.
Вихід Греції з єврозони не приведе автоматично до розпаду валютного союзу, але спровокує довгострокове падіння впевненості в майбутньому єдиної валюти. В цих умовах S&P рекомендувало державам єврозони якнайшвидше виробити надійний і гнучкий механізм фінансової допомоги периферійним країнам блоку, що зазнають труднощі із залученням фінансування на ринку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас