В Іспанії держслужбовцям скасували "тринадцяту" зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії держслужбовцям скасували "тринадцяту" зарплату

Казна та Політика
556
Іспанський уряд вніс пропозицію про скасування додаткової заробітної плати для держслужбовців, яка виплачується під час різдвяних свят.
Тепер остаточне рішення про скасування виплат повинні схвалити регіональні уряди кожної автономної громади.
Регіональні уряди вже заявили про те, що готові підтримати пропозицію уряду Рахоя і позбавити своїх державних працівників так званої "тринадцятої" зарплати.
Зокрема уряд Каталонії повідомив про скасування додаткових різдвяних виплат 23 липня. А мер Мадрида Ана Ботелья не тільки підтримала запропоновану урядом ініціативу, а й урізала зарплату самій собі. Тепер її щомісячна зарплата складе 1214 євро на місяць, повідомляє ABC.
Скасування додаткових виплат стосується лише працівників державних відомств. Проте, як повідомив міністр фінансів Крістобаль Монторо, "тринадцята" зарплата в Іспанії збережеться для працівників з доходом нижче півтори мінімального розміру оплати праці. Тобто для тих, чий дохід нижче 962 євро на місяць. Мінімальний професійний розмір оплати праці (SMI) на сьогоднішній день становить 641,4 євро.
Даний захід дозволить уряду заощадити 52,3 млн євро. У зв'язку зі скасуванням різдвяних виплат річний дохід держслужбовців скоротиться в середньому на 6,8%.
Нагадаємо, державні облігації Іспанії оновили рекордні показники дохідності, у тому числі через фінансові труднощі у багатьох регіонах країни.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас