Вартість кредитів в євро вперше з 2008 року виявилась нижчою від доларових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість кредитів в євро вперше з 2008 року виявилась нижчою від доларових

Кредит&Депозит
303
Міжбанківська відсоткова ставка EURIBOR для тримісячних позик в п'ятницю впала до рекордних 0,451% річних, а LIBOR знизилася до 0,452%. Таким чином, EURIBOR виявилася нижчою від LIBOR вперше з 3 січня 2008 року.
EURIBOR, яка встановлюється за результатами щоденних опитувань 43 банків, що входять в Європейську банківську асоціацію (EBF), впала на 19 базисних пунктів після того, як Європейський центральний банк (ЄЦБ) знизив базову відсоткову ставку і ставку за депозитами з метою стимулювати кредитування реального сектора економіки. EURIBOR знижувалася дев'ять робочих днів поспіль після рішення ЄЦБ, ухваленого 5 липня, тоді як доларова LIBOR в цей період залишалася практично незмінною.
"Міжбанківські ставки чутливі до змін базових відсоткових ставок центробанками, і падіння EURIBOR, що спостерігається, є результатом зниження ставки за депозитами ЄЦБ, - зазначив аналітик найбільшого міжбанківського брокера в світі ICAP Plc Кріс Кларк. - Доларова LIBOR, тим часом, залишається стабільною, що відображає рішення ФРС не змінювати рівень ставок".
Останній раз EURIBOR виявилася нижчою від LIBOR 18 грудня 2007 р. і не піднімалася вище останньої до січня 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас