СБ: Криза ЄС відіб'ється на Україні, а гривню доведеться "відв'язати" від долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Криза ЄС відіб'ється на Україні, а гривню доведеться "відв'язати" від долара

Валюта
2755
Криза в єврозоні несе ризики для української економіки, заявив сьогодні на прес-конференції директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан. Одначе економічний спад несе і можливості для структурних реформ, упевнений він.
Уповільнення в Україні йде майже по всіх фронтах, зростання економіки сповільнилося до 2%, відзначив старший економіст представництва Світового банку в Україні Руслан Піонтковський.
У майбутньому експерти СБ прогнозують в єврозоні рецесію. Виходячи з цього банк змінив прогноз зростання економіки з 2,5% до 2%. Зростання сповільниться і в Україні через міцні економічні зв'язки з Європою і Росією.
Експорт, за розрахунками фахівців, залишиться на тому ж рівні, проте внутрішній попит зросте (українці будуть споживати більше товарів і послуг всередині країни). До зростання споживчих витрат в Україні, як прогнозує банк, призведе підвищення пенсій, зарплат і соціальні програми. Проте така політика, за одночасної підтримки зростання економіки, може призвести до розширення загального фіскального дефіциту до 5% ВВП, вважають експерти СБ.
Україні, за розрахунками Світового банку, доведеться відмовитися від жорсткої прив'язки гривні до долара, а також погоджувати зростання соціальних виплат зі зростанням продуктивності праці.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас