Кількість банкоматів в Україні досягла піка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість банкоматів в Україні досягла піка

875
Український процесинговий центр (UPC, Київ), який здійснює технічну та консалтингову підтримку банків, що працюють на ринку платіжних карток, вважає кількість банкоматів в Україні надмірною.
У UPC вважають, що причиною повільного приросту нових банкоматів є перенасиченість українського банкоматного ринку. За їхніми даними, вже кілька років кількість банкоматів банків-клієнтів UPC зростає зі швидкістю 5-7% на рік.
На кінець червня 2012 року кількість банкоматів, встановлених банками-клієнтами UPC, збільшилася на 6%, порівняно з показниками червня 2011 року. Тоді як в 2009 році кількість банкоматів зростала зі швидкістю 29%.
"Замість того щоб закуповувати нові банкомати, банки все частіше вступають в об'єднані банкоматні мережі, надаючи своїм власникам карток можливість знімати кошти в будь-якому куточку України в дружніх банкоматах банків-партнерів", - говорить Антон Романчук, голова правління UPC.
На даний момент на обслуговуванні в процесинговому центрі UPC знаходиться 8589 банкоматів. Більшість банків, що обслуговуються в процесинговому центрі UPC, в даний час входять в банкоматну мережу "АТМоСфера".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас