Інфляція в Росії перевищила відсоток за два тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Росії перевищила відсоток за два тижні

Казна та Політика
343
Інфляція в Росії за тиждень з 3 по 9 липня склала 0,3 відсотка, сповільнившись після рекордного стрибка на 0,8 відсотка протягом попереднього тижня, повідомляється в прес-релізі Росстату. Тим не менш, це один з найвищих тижневих показників зростання цін з початку року. З 1 липня ціни виросли на ті ж 0,8 відсотка.
Для порівняння, з 1 по 9 липня минулого року інфляція склала лише 0,1 відсотка. Тим не менш, поки інфляція, якщо відраховувати з початку року, перебуває на нижчому рівні, в порівнянні з торішнім - 4 відсотки проти 5,1.
Поштовх до зростання цін в кінці червня – на початку липня дало підвищення тарифів ЖКГ і деяких інших послуг природних монополій. У попередні роки воно відбувалося в січні, тоді як в 2012-му його було вирішено перенести на кінець півріччя.
За минулий тиждень всі види ЖКП подорожчали сильніше від більшості інших найменувань товарів і послуг. Плата за гаряче водопостачання в середньому зросла на 1,3 відсотка, опалення - на 0,9 відсотка, електроенергію, холодне водопостачання і водовідведення, а також за житло в будинках державного і муніципального житлових фондів - на 0,6-0,8 відсотка. Вартість проїзду в міському муніципальному автобусі збільшилася на 0,5 відсотка, тролейбусі - на 0,3 відсотка.
У той же час продовжила швидко дорожчати плодоовочева продукція. Так, ціни на капусту зросли на 3,5 відсотка, моркву - на 3,2 відсотка, цибуля і картопля стали дорожчими на 2,5 відсотка. При цьому ціни на бензин і дизельне паливо не змінилися.
За підсумками 2011 року інфляція в Росії стала найнижчою за останні 20 років, склавши 6,1 відсотка. За прогнозами Мінекономрозвитку, в поточному році зростання цін вдасться втримати на рівні 5-6 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас