До кінця року ціни на квартири в Києві будуть падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року ціни на квартири в Києві будуть падати

Нерухомість
2322
Вартість житла на вторинному ринку Києва до кінця поточного року може знизитися на 5-7%, досягнувши зниження за підсумками року 10-15%. Такий прогноз на прес-конференції озвучив голова Національної ради Ріелторської палати України (РПУ) Олександр Бондаренко.
"Падіння, так як воно відбувалося протягом останніх шести місяців, приблизно в межах 10-15% на рік, 5-7% за півроку в середньому", - сказав він.
У свою чергу президент Союзу фахівців з нерухомого майна України (СФНУ) Олександр Рубанов прогнозує, що житло на вторинному ринку столиці буде дешевшати в середньому на 1,5% на місяць, досягнувши за підсумками року зниження на 10%. Ріелтори також чекають невеликого збільшення кількості угод за підсумками цього року.
Основними факторами для падіння вартості житла Рубанов назвав очікування девальвації гривні, прогнози підвищення вартості житлово-комунальних послуг після парламентських виборів.
Бондаренко додав, що здешевленню житла також сприяє відсутність доступного іпотечного кредитування і зниження доходів населення.
На його думку, якщо національна валюта девальвує до 10 грн за долар, це призведе до зниження цін на ринку нерухомості.
Бондаренко припускає, що настання цінового дна на вторинному ринку житла столиці (1 тис. дол./кв.м) варто очікувати не раніше, ніж через два роки.
За даними ріелторів, за перше півріччя вартість житла в Києві знизилася в середньому на 5%. Середня вартість житла на вторинному ринку столиці складає 1830 дол./кв. м, на первинному ринку - близько 8 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас