Франція до кінця року очікує 7,2 млрд євро за рахунок податку на багатих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція до кінця року очікує 7,2 млрд євро за рахунок податку на багатих

Казна та Політика
233
Уряд Франції має намір збільшити в цьому році податкові надходження на 7,2 млрд євро, щоб виконати поставлені цілі щодо скорочення дефіциту держбюджету.
"Кілька місяців новий уряд готувався до роботи у надзвичайно складних економічних, фіскальних і соціальних умовах", - заявив міністр фінансів Франції П'єр Московічі.
Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що пріоритетом економічної політики є збільшення темпів зростання. Програми зі створення зайнятості повинні бути оплачені багатими громадянами.
Як повідомляється, зростання податків торкнеться, перш за все, багатих французів: особи з активами понад 1,3 млн євро заплатять одноразовий збір. Додаткові доходи від цього заходу оцінюються 2,3 млрд євро. Ставка податку на доходи для осіб, що заробляють більше 1 млн євро на рік, зросте до 75%. Також зростуть ставки податків на прибуток і дивіденди, які виплачують корпорації, що принесе близько 1,1 млрд євро. 898 млн євро принесе збільшений податок на фонд заробітної плати.
Крім зростання податків передбачені скорочення витрат на 5,3 млрд євро. Кількість держслужбовців буде скорочуватися на 2,5% щорічно, а операційні витрати будуть урізати ще швидше - на 10% за рік. Заходи економії торкнулися вищого керівництва: зарплати міністрів скоротять на третину з 14,2 тис. євро на місяць до 9,94 тис. Обсяг держвидатків в цьому році складе 56,2% ВВП і знизиться до 53,4% до 2017 року.
Ці заходи повинні допомогти знизити дефіцит бюджету до 4,5% ВВП до кінця цього року і вийти на бездефіцитний бюджет в 2017 році.
За оцінками Рахункової палати Франції, в цьому році країні знадобиться заощадити від 6 до 10 млрд євро, а в наступному - цілі 33 млрд євро. Такі жорсткі заходи будуть коштувати країні економічного зростання: за прогнозами уряду ВВП цього року збільшиться лише на 0,4%, а в 2013 році - на 1,3%.
Нагадаємо, 19 червня Верховна Рада України включила до порядку денного 4 законопроекти, які передбачають введення податку на розкіш.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас