Fiat продовжує збільшувати свою частку в Chrysler — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat продовжує збільшувати свою частку в Chrysler

177
Італійська компанія Fiat збільшила частку в американському Chrysler до 61,8% після реалізації опціону, пише Дело.
Італійський автовиробник опціону став володарем ще 3,3% Chrysler Group LLC. Так, загальна частка акцій американського автоконцерну, що належить італійській компанії, збільшилася в результаті операції до 61,8%, пише видання MarketWatch.
Угода, як очікують в Fiat, буде закрита в найближчі тижні. Акції будуть викуплені у пенсійного фонду VEBA, який управляє заощадженнями співробітників Об'єднаної профспілки робітників автомобільної та авіакосмічної промисловості і сільськогосподарського машинобудування Америки.
Fiat не уточнив суму угоди, проте минулого місяця голова обох компаній Серджіо Маркьонне заявляв, що вона навряд чи перевищить 200 млн євро. Загальна сума інвестицій Fiat в Chrysler складе у результаті близько $2,3 млрд.
Принаймні, до кінця року Fiat не планує викуповувати 38,2% акцій Chrysler, що залишилися у VEBA.
Нагадаємо, що Fiat має опціон на купівлю всієї частки VEBA за $4,25 млрд плюс 9% річних, що обчислюються з січня 2010 року.
У 2009 році Chrysler завершив процедуру банкрутства, опинившись під контролем держави. Тоді Fiat уклав угоду з урядом США про спільне використання технологій з Chrysler в обмін на можливість отримання акцій американського автоконцерну.
З тих пір Fiat постійно нарощує свою частку в Chrysler і прагне об'єднати управління компаніями, щоб знизити витрати і до 2014 року створити компанію з продажами $100 млрд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас