"Гімн гривні" обійшовся Нацбанку в 16 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Гімн гривні" обійшовся Нацбанку в 16 тисяч гривень

Валюта
624
На тираж дисків з піснею "Наша гривня" Національний банк України витратив 16 тисяч 139 гривень 20 копійок. Про це повідомили в Департаменті міжнародних зв'язків та комунікації Національного банку України, передає УНН.
"З метою сприяння подальшому підвищенню рівня грошової культури в суспільстві та популяризації національної валюти, аудіодиск з піснею "Наша гривня" був поширений серед банків і банківських асоціацій. Рішення про можливість подальшого використання пісні "Наша гривня" в своїй роботі ухвалюється кожним банком окремо, на свій розсуд. Загальний тираж дисків склав 7336 екземплярів, середня вартість одного аудіодиску становила 2 гривні 20 копійок", - повідомили в НБУ.
Вони також зазначили, що фінансування випуску аудіодиску було проведено за рахунок частини коштів, призначених для висвітлення діяльності Національного банку України.
У НБУ також розповіли, що ідея написання пісні про національну валюту належить автору слів і музики Михайлу Гойхману.
"Вперше пісня була представлена на святковому концерті з нагоди професійного свята, Дня банківського працівника, який традиційно відзначається в Україні 20 травня", - пояснили в НБУ.
На запитання, у скільки обійшлося НБУ створення самої пісні, в департаменті відповіли: "Пісня "Наша гривня" була подарована Національному банку України як привітання до Дня банківського працівника.
Запис пісні було здійснено самими виконавцями власними силами без участі Національного банку. У зв'язку з чим, хочемо повідомити, що кошти Національного банку у вигляді витрат на гонорари та витрати на студію звукозапису не використовувалися".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас