Янукович: Україні потрібні китайські інвестиції і технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україні потрібні китайські інвестиції і технології

570
Залучення китайських інвестиційних і технологічних можливостей у різні галузі української економіки є пріоритетним напрямком українсько-китайського співробітництва, йдеться в посланні президента України Віктора Януковича до Верховної Ради, текст якого розданий народним депутатам у парламенті у вівторок.
"Україна зацікавлена в інноваційному підході до торгово-економічного та науково-технічного співробітництва. Нам потрібні нові китайські технології і високотехнологічна продукція. В свою чергу ми готові надати китайським підприємцям цікаві пропозиції в галузі розвідки і видобутку корисних копалин, металургії, хімічної промисловості", - йдеться в документі.
У посланні зазначено, що Китай володіє значними ресурсами у цій сфері та здійснює активну інвестиційну політику в багатьох регіонах світу, зокрема проявляє інтерес і до економіки України.
"Україна зацікавлена у використанні наявного потенціалу двосторонньої торгівлі, розглядаючи його як складову свого залучення до торгових потоків між Європою та Азією і зміцнення національного транзитного потенціалу. Зараз Україна і Китай мають на меті збільшення обсягів товарообігу найближчим часом до $10 млрд", - йдеться в посланні.
Також в документі зазначено, що для сучасного Китаю актуальним є створення іноземних продовольчих баз, особливо в умовах продовольчої кризи. "Тому наші держави мають широкі перспективи у співпраці в агропромисловому секторі", - йдеться в посланні.
Зараз пріоритетом українсько-китайських відносин є наповнення стратегічного партнерства конкретним практичним змістом, а, отже, завданням всіх державних установ має стати всебічне сприяння здійсненню масштабних двосторонніх проектів, вважає В.Янукович.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас