Податок на розкіш спробують ввести вже у цей четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на розкіш спробують ввести вже у цей четвер

Казна та Політика
685
Зміни в Податковий кодекс України, що стосуються оподаткування багатства і предметів розкоші, повинні бути серйозно підготовлені.
Таку заяву зробив голова Верховної Ради Володимир Литвин.
Спікер нагадав, що в плані роботи на четвер до порядку денного внесено 4 такі законопроекти.
"Комітет розглянув це питання, і думки розділилися. На засіданні в четвер або схвалимо якийсь за основу, або треба створити робочу групу, яка б серйозно відпрацювала це питання не під вибори, а для країни", - сказав Литвин.
5 червня в Верховній Раді зареєстрували законопроект Кабміну "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування багатства і предметів розкоші" (№ 10588), яким уряд хоче залучити до державного бюджету в 2013 році 500 млн грн.
Згідно з документом, сплачувати податок у розмірі 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі (зараз близько 20 грн) пропонується за квартири загальною площею понад 200 кв. м, дачні будинки та котеджі загальною площею понад 500 кв. м і об'єкти житлової нерухомості у власності одного платника податків понад 600 кв. м.
Крім того, Кабмін ініціює стягування 40% податку від вартості куплених в Україні або ввезених в країну легкових автомобілів об'ємом понад 3990 куб. см, мотоциклів об’ємом понад 995 куб. см, судів (в т.ч. яхт) з двигуном потужністю понад 75 кВт, літаків і вертольотів.
Коштовні прикраси, годинники, мобільні телефони дорожчі 50 мінімальних зарплат (МЗ), зброя дорожча 20 МЗ, хутряні вироби дорожчі 40 МЗ і предмети мистецтва та антикваріату дорожчі 50 МЗ передбачається оподатковувати за ставкою 10% від вартості при купівлі або ввезенні.
У парламенті зареєстровано ще 3 аналогічні законопроекти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас