Біг-Бен перейменують на честь Єлизавети ІІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біг-Бен перейменують на честь Єлизавети ІІ

617
Знаменита годинникова башта Біг Бен у будівлі парламенту Великобританії у Лондоні буде перейменована на "Вежу Єлизавети" на честь 60-річного ювілею правління королеви.
"Комісія Палати громад схвалила пропозицію перейменувати годинникову вежу на "Вежу Єлизавети" на ознаменування "діамантового" ювілею правління Її Величності і організовує здійснення даного рішення, як і належить в таких випадках", - заявив представник нижньої палати британського парламенту.
Шістнадцятого червня в Лондоні пройшов традиційний щорічний парад з нагоди офіційного дня народження королеви Єлизавети II. Вона стала другим монархом в історії Великобританії, що відзначив 60-річчя правління країною.
Єлизавета II народилася 21 квітня 1926 року, однак день її народження відзначається у Великобританії двічі на рік - ще і кожну третю суботу червня.
Свій справжній день народження королева Єлизавета зазвичай відзначає в сімейному колі, в той час як офіційний день народження монарха у Великобританії відзначається в червні барвистим військовим парадом в центрі Лондона.
"Я вважаю, що це буде гідною нагородою королеві в цей ювілейний рік за її заслуги перед країною", - заявив прем'єр-міністр Великобританії Джеймс Кемерон.
Годинникова башта Біг Бен є частиною архітектурного комплексу Вестмінстерського палацу. Знаменитий годинник, розташований на висоті 55 метрів над землею, вважається найбільшим в світі.
В основі кожного з чотирьох циферблатів розташовується латинський напис "Domine salvam fac Reginam nostram Victoriam Primam" ("Боже, бережи нашу королеву Вікторію Першу"). За однією з версій, свою назву годинник отримав за іменем Бенджаміна Холла, одного з керівників перебудови будівлі парламенту після пожежі.
У 2008 році знаменита башта була оголошена найпопулярнішою пам'яткою Великої Британії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас