Штаб Обами закликав виборців пожертвувати хоча б по 3 долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штаб Обами закликав виборців пожертвувати хоча б по 3 долари

Казна та Політика
512
Передвиборний штаб президента США Барака Обами офіційно визнав, що республіканцям під час кампанії вдасться зібрати набагато більше коштів, і в зв'язку з цим закликав прихильників демократів жертвувати хоча б по три долари.
"Вперше в сучасній американській історії чинний глава держави поступиться за кількістю зібраних під час кампанії коштів, за деякими оцінками, співвідношення складе 1:3. Тільки протягом останніх десяти днів цього місяця республіканці витратять 20 мільйонів доларів на нападки на президента Обаму по телебаченню. Подумайте про це і потім уявіть собі, скільки вони витратять в останні десять днів жовтня", - йдеться в листі, розісланому виборцям, які зареєструвалися на сайті штабу президента.
Суперник Обами на президентських виборах 6 листопада - екс-губернатор Массачусетсу Мітт Ромні.
У зв'язку зі сформованою ситуацією штаб просить виборців пожертвувати хоча б три долари на передвиборну кампанію Обами.
"У нас немає мільярдерів, які виписують чеки на десять мільйонів доларів, і зараз ми не можемо змінити закони, що дозволяють приватним грошам викрадати демократію. У нас є більше двох мільйонів простих людей, які жертвують, в середньому, по 51 долару. Щодня, починаючи з сьогоднішнього, і закінчуючи листопадом, ми можемо боротися з величезною фінансовою перевагою нашого опонента і його прибічників над простими людьми", - повідомляється в листі.
Згідно з деякими прогнозами, республіканці витратять на кампанію Ромні близько 1,2 мільярда доларів. В Обами є шанс зібрати ту ж суму, яку зібрав у 2008 році (і яка тоді побила всі рекорди) - близько 750 мільйонів доларів.
Великий бізнес традиційно підтримує республіканців, однак заява, що у демократів немає багатих прихильників - також перебільшення. Наприклад, недавній прийом в будинку актора Джорджа Клуні, квитки на який коштували по 40 тисяч доларів, приніс кампанії Обами шість мільйонів доларів, а лотерея, на якій розігрувалися квитки для простих виборців - ще дев'ять.
Згідно з опитуваннями, Обама поки на кілька відсотків випереджає свого конкурента за популярністю.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас