Мінфін взяв у борг 6,6 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін взяв у борг 6,6 мільярда гривень

Казна та Політика
566
Міністерство фінансів України у четвер, 22 червня, залучило на первинних аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) рекордно високу суму - 6,652 мільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
За облігаціями з терміном обігу п'ять років сума залучення склала 1,513 мільярда гривень.
За облігаціями, номінованими в іноземній валюті з терміном обігу один рік, сума склала 100 мільйонів 129 тисяч доларів.
За облігаціями, номінованими в іноземній валюті з терміном обігу три роки, сума залучення склала 316,63 мільйона доларів.
За облігаціями, номінованими в іноземній валюті з достроковим погашенням, терміном обігу три роки сума склала 175,1 мільйона доларів, а також 40,245 мільйона євро.
"Левову частку коштів принесла заявка, подана за валютними облігаціями з погашенням 22 квітня 2015 року. Мінфін задовольнив її і залучив 316,6 мільйона доларів. Дохідність розміщення склала 9,45%. Облігації з офертою, що пропонують інвесторові непристойно низьку дохідність, також були розміщені на значну суму. Доларові облігації з офертою залучили двох покупців, які принесли в держскарбницю близько 175 мільйонів доларів. Бюджету це коштуватиме 4,5%. Папери з офертою, номіновані в євро, були розміщені з дохідністю 4,8%. Мінфін побачив за ними тільки одну заявку, на суму близько 40 мільйонів євро і без зайвих сумнівів задовольнив і її. Порядку 100 мільйонів доларів дозволила залучити серія річних доларових облігацій. Там найбільш широко був представлений ринковий попит, що відбилося в наявності цілих п'яти заявок. Дохідність розміщення склала 9,3%. За гривневими ж облігаціями триває історія розміщення довгих паперів. Цього разу Мінфін задовольнив цілих п'ять заявок за облігаціями з погашенням в 2017 році, що дозволило залучити 1,5 мільярда гривень. Результати аукціону дозволяють привітати НБУ, Мінфін і державні банки. Таким чином, ми, швидше за все, побачили негайний ефект від зміни правил резервування, які дозволили враховувати в резервах валютні облігації. Продовження аукціону небаченої щедрості надалі сумнівно, але введені НБУ зміни, безумовно, нададуть підтримку первинним розміщенням уряду", - зазначив фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас