Точка зору: Операція "Твіст" не прискорить зростання економіки США, але посилить інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Операція "Твіст" не прискорить зростання економіки США, але посилить інфляцію

Казна та Політика
436
Збільшення обсягів і продовження термінів операції "Твіст" Федеральної резервної системи (ФРС), спрямованої на підвищення терміновості активів на балансі ЦБ, не надасть істотної підтримки економіці, але може спричинити за собою посилення інфляції, вважає президент Річмондського банку ФРС Джеффрі Лекер.
У середу Федеральний комітет з відкритих ринків (FOMC) ФРС схвалив збільшення обсягів операції "Твіст" на $267 млрд, і Дж.Лекер був єдиним з 12 членів комітету, які проголосували проти цього рішення, повідомляє агентство Bloomberg.
"Я не вірю в те, що подальше грошово-кредитне стимулювання істотно вплине на економічне зростання і зайнятість, не посиливши при цьому інфляцію більше, ніж хотілося б", - сказав Дж.Лекер.
Голова Федерального резервного банку Річмонда висловлював незгоду з усіма чотирма рішеннями ФРС цього року.
"Хоча прогноз економічного зростання очевидно ослаб в останні тижні, перешкоди посиленню зростання, мабуть, не можуть бути усунені засобами грошово-кредитної політики", - заявив він.
На думку Дж.Лекера, додаткове стимулювання економіки за рахунок заходів грошово-кредитної політики може бути виправдано тільки "у разі стійкого і безперервного падіння інфляції" з тим, щоб повернути темпи інфляції до таргетованого ФРС рівня - 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас