Експерти побачили користь Євро-2012 для економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти побачили користь Євро-2012 для економіки

Казна та Політика
1171
Експерти прогнозують, що ситуація в економіці України буде стабільною після закінчення чемпіонату Європи з футболу.
"У першому кварталі 2012 року спостерігалося посилення напруги в бюджетній сфері, яку обґрунтовано пов'язують зі значним збільшенням фінансування об'єктів Євро-2012. Але фінансового колапсу немає і не передбачається", - сказала доцент кафедри банківської справи Київського національного економічного університету Надія Циганова.
За її даними, основні витрати на підготовку і проведення чемпіонату з футболу вже зроблені, всупереч думці скептиків, потік уболівальників збільшується з кожним днем, що позитивно вплине і на ситуацію у фінансовій сфері; багато економічних та інфраструктурних об'єктів позитивно вплинуть на економічний потенціал України.
Вона також додала, що після чемпіонату слід очікувати припливу іноземної валюти на фінансових ринках і податкових надходжень в бюджетній сфері.
На думку наукового співробітника кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Марини Хмари, стан платіжного балансу та його прогнозні оцінки до кінця року дозволяють стверджувати, що Національний банк зможе забезпечити прогнозовану курсову політику в Україні.
"Треба сказати, що нинішній стан національної економіки є стабільним. Це простежується за такими показниками: стабільна валюта, рекордно низький рівень інфляції, мінімальний дефіцит державного бюджету, активізація в сфері будівництва, виплата за депозитами, інтенсифікація експортної політики", - сказала вона.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас