Колишній радник Сороса прогнозує банкрутство Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній радник Сороса прогнозує банкрутство Японії

Казна та Політика
713
Японія може збанкрутувати до 2017 року, так що інвесторам варто позбавлятися від ієни і купувати активи, номіновані в інших твердих валютах, заявив колишній радник мільярдера Джорджа Сороса Такесі Фудзімакі.
На його думку, після дефолту вартість ієни впаде в п'ять-шість разів - до 400-500 ієн за долар.
Одночасно ставки за 10-річними облігаціями Японії підскочать до 80% річних. За словами Фудзімакі, на цей випадок він вже почав скуповувати долари.
Японія зараз має надзвичайно високі показники держборгу. До 2014 року обсяг заборгованості складе 245% від ВВП. Для порівняння, в 1984 році він становив 67,3%. Незважаючи на спроби підвищити податки заради наповнення бюджету, борги зростають з кожним роком.
Фудзімакі зазначив, що способів виходу з кризи у Японії немає. Радник Сороса вважає, що у Токіо є тільки два варіанти дій - оголошувати дефолт або вмикати на повну потужність друкарський верстат аж до настання гіперінфляції.
Японія знаходиться в стані економічної стагнації понад 20 років з невеликими перервами. Для підтримки економіки уряд і ЦБ постійно використовують різні програми стимулювання, що в підсумку призводить до подальшого зростання держборгу.
Нагадаємо, японські чиновники і співробітники Центробанку розробляють план дій щодо захисту економіки країни та фінансового ринку від загострення боргової кризи в Європі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас