S&P підтвердило рейтинг США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило рейтинг США

Казна та Політика
224
Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's підтвердила суверенні рейтинги США на рівні "AA+"/"A-1+", але залишила прогноз "негативним" через політичні і бюджетні ризики, йдеться в повідомленні агентства, пише Інтерфакс-Україна. Негативні фактори можуть "накопичитися до такої міри, що змусять нас знизити довгостроковий рейтинг "АА+" до 2014 року".
Кредитна слабкість США, в порівнянні з іншими суверенними емітентами з такими рівнями рейтингу, містить у тому числі бюджетні проблеми, борговий тягар і "те, що ми вважаємо зниженням ефективності, стабільності і передбачуваності політичного регулювання і політичних інститутів, що спостерігається останнім часом, особливо щодо напрямку податково-бюджетної політики", - відзначає S&P.
Негативні фактори можуть "накопичитися до такої міри, що змусять нас знизити довгостроковий рейтинг "АА+" до 2014 року", попередило рейтингове агентство.
У числі сильних сторін кредитного профілю США S&P відзначило "стійкість економіки і надійну грошово-кредитну політику", а також статус долара як основної резервної валюти світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас