Європа намагається переконати Іспанію прийняти допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа намагається переконати Іспанію прийняти допомогу

Казна та Політика
529
Європа намагається придумати, як запропонувати Іспанії фінансову допомогу і не отримати відмову. Видання Financial Times повідомляє, що Брюссель розглядає варіант надання Мадриду кредитів, які будуть використані для санації банків.
При цьому іспанцям не доведеться брати на себе додаткові зобов'язання щодо бюджетної економії. В іншому випадку горда Іспанія може відмовитися від допомоги, навіть якщо опиниться на межі банкрутства. Банкрутства трильйонної економіки в Європі, звичайно, ніхто не хоче допустити.
Рятувати банки, які накопичили на своїх рахунках непомірні обсяги проблемної іпотеки, будуть під наглядом міжнародних регуляторів.
Посилати в Мадрид ревізорів, які будуть висувати нові вимоги до економічної політики країни, начебто і не обов'язково. Адже Маріано Рахой вже запустив реформи, аналогічні тим, що проводяться в Греції та Ірландії.
Але крім гордості за країну у Рахоя є і страх. Він побоюється, що, давши згоду на отримання кредитів від євросусідів в тій чи іншій формі, підпише вирок власній політичній кар'єрі. І навіть якщо банки будуть кредитувати безпосередньо, "приховати" таку економічну поразку буде складно. Раніше сам фінансовий сектор підрахував, скільки ж потрібно, щоб його врятувати. Виявилося, як мінімум 40 млрд євро. Але, судячи з того, що кажуть в кулуарах європейські політики, мова може йти про вдвічі істотнішу суму.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас