У Росії нарахували 690 мультимільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії нарахували 690 мультимільйонерів

779
Росія зайняла четверте місце в світовому рейтингу країн, в яких проживає найбільше число мультимільйонерів.
Як повідомляє Лента.ру, про це йдеться в щорічному звіті Boston Consulting Group, присвяченому аналізу статків найбагатших людей планети.
За підрахунками експертів, в Росії налічується 686 домогосподарств, які управляють активами більш ніж 100 мільйонів доларів. На першому місці в рейтингу знаходиться США з показником 2989 домогосподарств, на другому - Великобританія з 1125 домогосподарствами. На третьому місці, як і в торішньому рейтингу, залишилася Німеччина (807 домогосподарств), а п'яте місце зайняв Китай (648 домогосподарств).
Росія також займає одне з провідних місць за зростанням числа мультимільйонерів - їх кількість у країні збільшилася за рік на 13 відсотків. Для порівняння, в цілому в світі кількість мультимільйонерів підросла лише на 3,6 відсотка.
Boston Consulting Group для свого звіту також підрахував і кількість мультимільйонерів на 100 тисяч домогосподарств. У цьому рейтингу Росія (як і США, Німеччина і Китай) не увійшла навіть в топ-15. Перше місце в цьому рейтингу займає Швейцарія з показником 11 мультимільйонерів на 100 тисяч домогосподарств, а друге - Сингапур (10). У п'ятірку також входять Австрія, Норвегія і Гонконг.
Також в звіті представлений рейтинг "простих" мільйонерів. Росія в цьому списку також знаходиться поза топ-15, а перше місце займає США з показником 5,1 мільйона мільйонерів. На другому місці опинилася Японія (1,5 мільйона), на третьому Китай (1,4 мільйона). При цьому в США і Японії кількість мільйонерів зменшилась, в Китаї - збільшилася.
За даними журналу Forbes на березень 2012 року, перше місце в списку найбагатших людей Росії займає Алішер Усманов зі статками більш ніж 18 мільярдів доларів. На другому місці йде Володимир Лисин (15,9 мільярда доларів).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас