Найбільший виробник діамантів скасував IPO у Гонконгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший виробник діамантів скасував IPO у Гонконгу

Фондовий ринок
240
Один з найбільших в світі виробників діамантів і прикрас з них Graff Diamonds скасував IPO (первинне розміщення акцій) на Гонконгській фондовій біржі. Як пише The Financial Times, таке рішення було ухвалено через нестабільність на азіатських торгових майданчиках.
Вихід на біржу Graff Diamonds був запланований на 1 червня. Компанія збиралася залучити за рахунок продажу акцій мільярд доларів. Передбачалося, що ці гроші дозволять виробнику діамантів розширити свій бізнес в Азії. До 31 травня компанії вдалося домовитися з 80 інвесторами в Азії і США про продаж акцій, але книга заявок на IPO була заповнена лише наполовину.
Як зазначає The Guardian, це вже четверте скасоване IPO на Гонконгській біржі за останній тиждень. Так, від виходу на біржу відмовилися китайський виробник міді China Nonferrous Mining і виробник автомобілів China Yongda Automobiles Services. Вони також не зважилися проводити IPO через нестабільність ринків - за останній місяць індекс біржі Гонконгу Hang Seng впав майже на 15 відсотків.
На азіатські ринки тиск чинить як боргова криза в Європі, ескалації якої побоюються інвестори, так і уповільнення темпів зростання китайської економіки. Так, за підсумками першого кварталу 2012 року економіка КНР зросла на 8,1 відсотка - показник виявився мінімальним за останні три роки.
Graff Diamonds займається огранюванням діамантів і випуском ювелірних прикрас, більшість з яких - авторські роботи. Компанія працює в основному з елітним сегментом, вона є постачальником багатьох королівських дворів, як в Європі, так і на Близькому Сході. Graff Diamonds займалася огранюванням багатьох відомих діамантів, у тому числі "Очі Ідола" і "Зірки Америки".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас