Лідер грецьких консерваторів: Греція повинна залишитися у єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідер грецьких консерваторів: Греція повинна залишитися у єврозоні

169
Греції слід якомога швидше вжити заходів, які забезпечать відновлення економічного зростання і дозволять їй залишитися в євро, заявив лідер консервативної партії "Нова демократія" Антоніс Самарас держтелеканалу NET.
"Греція повинна залишитися в єврозоні", - сказав він.
Греція не відмовиться від своїх зобов'язань за програмами допомоги і від членства в єврозоні, заявив агентству Bloomberg головний інвестиційний директор BofA Merrill Lynch Wealth Management по регіону Європа, Близький Схід і Африка Білл О'Ніл.
"Ми не вважаємо, що Греція вийде з єврозони, навіть якщо результати виборів 17 червня ускладнять ситуацію для партій, що підтримують умови надання допомоги. Ми не вважаємо, що Греція навмисне відмовиться від виконання зобов'язань. В гіршому випадку пройдуть нові переговори, але ми не віримо у можливість виходу Греції", - підкреслив О'Ніл.
Тим часом гендиректор HSBC Holdings Plc Стюарт Гуллівер зазначив у понеділок, що боргова криза в Європі "виходить на тривожний рівень", а ситуація в Греції залишається дуже нестійкою.
На думку Гуллівера, вихід Греції з єврозони, вірогідність якого він вважає зовсім не нульовою, підніме питання про те, як захистити Іспанію.
Поширення кризи в Європі буде відчуватися також в Азії та інших регіонах світу "через інтелектуальну та емоційну реакцію інвесторів", вважає голова HSBC. Крім того, ослаблення економіки Європи несприятливо позначиться на експорті з азіатських країн та інших регіонів, додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас