У Токіо вимагають закриття атомних електростанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Токіо вимагають закриття атомних електростанцій

Енергетика
269
Багатотисячний мітинг на честь Першотравня пройшов в центрі Токіо в парку Еегі під гаслами якнайшвидшого відновлення постраждалих районів і створення робочих місць, ліквідації всіх атомних електростанцій та забезпечення соціальних гарантій.
Національна Федерація профспілок зібрала на мітинг понад 20 тисяч людей. Багато хто приїхав з постраждалих в минулому році від стихійного лиха районів, де ситуація важча, ніж в цілому по країні.
Якщо в середньому в Японії рівень безробіття становить 4,5%, то, наприклад, в одній з найбільш постраждалих від цунамі префектур Івате - 5,7%. Всього в Японії налічується 3 мільйони безробітних.
Промовці відзначили, що в постраждалих районах сформувалося замкнуте коло: уповільнений процес відновлення створює несприятливі умови для бізнесу і торгівлі, це призводить до скорочення робочих місць і зарплат, що, в свою чергу, ще більше погіршує кон'юнктуру та уповільнює відновлення. Ситуація в постраждалих районах позначається і на загальній економічній ситуації в країні. Тому у вимогах до уряду, які ухвалили учасники мітингу, відновлення ринку праці і рівня життя в постраждалих префектурах стоїть на першому місці. Крім того, присутні зажадали соціальних гарантій для тимчасових робітників і службовців за річними контрактами.
Мітинг на честь дня всесвітньої солідарності трудящих Національна федерація профспілок Японії проводить вже 83-й раз.
Землетрус магнітудою 9.0, який трапився на північному сході Японії 11 березня 2011 року, отримав офіційну назву Великого землетрусу Східної Японії. Він викликав цунамі, висота якого досягала 30-40 метрів. В результаті стихійного лиха загинули і пропали безвісти понад 19 тисяч людей. Майже 380 тисяч будинків були знищені або отримали руйнування. Цунамі стало причиною аварії на АЕС "Фукусіма-1", повна ліквідація якої займе 30-40 років. В результаті аварії район в радіусі 20-ти кілометрів від станції став зоною відчуження.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас