Медведєв вважає неприйнятним переслідування політичних противників в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв вважає неприйнятним переслідування політичних противників в Україні

Казна та Політика
263
Переслідування політичних противників в Україні кидає тінь і на саму державу, і на тих, хто такі рішення приймає, заявив президент РФ Дмитро Медведєв.
Напередодні він провів засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини, під час якого прозвучала теза про те, що російський МЗС відзначає порушення тільки в тих країнах, які критикують Росію, але при цьому складні проблеми прав людини в країнах-союзниках РФ залишаються непоміченими Москвою, а критика щодо них в міжнародних організаціях блокується російськими дипломатами.
Глава держави не погодився з цим висловлюванням, підкресливши, що, наприклад, в певний період і йому, і МЗС довелося "зробити досить жорсткі заяви, що стосуються дотримання прав в Білорусі, в Україні". Він зазначив, що це "дійсно дуже близькі країни", і щодо низки справ, які розглядаються в даний час, на Росію "дуже сильно ображалися".
"Втім, це була і моя позиція, і я МЗС давав вказівки, в частині переслідування політичних противників - це абсолютно неприйнятно, це кидає тінь і на саму державу, наприклад, якщо говорити про Україну, і на тих, хто такі рішення приймає. Можна ненавидіти один одного, можна говорити все, що завгодно в полемічному запалі, і в запалі політичної боротьби, але коли на лаві підсудних і у в'язниці опиняються учасники президентської гонки, прямі суперники по політичному процесу, це, як мінімум, викликає величезне здивування, навіть з урахуванням наших багатих тоталітарних традицій", - сказав Медведєв.
Раніше, 18 жовтня 2011 р. Медведєв, коментуючи справу екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, заявив, що судові рішення не повинні бути продиктовані політичним контекстом і носити антиросійський характер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас