Азаров: "Дешева" іпотека під 3% через Ощадбанк буде видана 35 тис. сімей до кінця 2012 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: "Дешева" іпотека під 3% через Ощадбанк буде видана 35 тис. сімей до кінця 2012 р.

Нерухомість
2837
Кабінет міністрів України на розширеному засіданні 27 квітня затвердив програму "Доступне житло", за якою черговикам будуть видаватися кредити через ПАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк) на купівлю житла під 3% річних у гривні і терміном на 10-15 років.
Як повідомляється на сайті уряду з посиланням на прем'єр-міністра України Миколи Азарова, різницю відсотків за кредитами банку буде компенсувати держава.
"В основному будуть підібрані недобудовані будинки для реалізації цієї програми, в яких певна частина квартир не реалізована. Таким чином, у будівельників з'являться кошти, необхідні для завершення будівництва і здачу будинку в експлуатацію. Завдання відібрати такі об'єкти з числа незавершеного будівництва поставлені перед керівниками ОДА і до кінця року ми плануємо, що 35 тис. сімей зможуть отримати за цією програмою житло. Ми назвали це "програмою мінімум", - сказав Азаров.
Прем'єр-міністр також повідомив, що в 2013 році в Україні почнеться реалізація "програми максимум", що передбачає будівництво житла будкомбінатами за сучасними технологіями. Планується, що термін будівництва таких житлових будинків з доступними для населення цінами складе шість-вісім місяців.
Азаров додав, що для реалізації цієї програми в населених пунктах будуть виділяти ділянки, максимально підготовлені в інженерному відношенні, що дозволить забудовникам звести витрати до мінімуму.
Як повідомлялося, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіонбуд) створить на своєму сайті спеціальний форум, через який розраховує зібрати інформацію від забудовників, які бажають взяти участь у реалізації соціальної ініціативи президента Віктора Януковича з надання населенню "дешевої" іпотеки.
Мінрегіонбуд вже оприлюднив на своєму сайті форму надання забудовником інформації, згідно з якою має вказуватися назва компанії, адреси об'єктів для участі в програмі, площа земельної ділянки під забудову, характеристики об'єкта, кількість квартир із зазначеними площами, загальна кількість і площа квартир, вартість 1 кв. м житла, середня кількість договорів купівлі-продажу квартир на місяць у цьому об'єкті, а також пропозиції можливостей і шляхів здешевлення вартості.
Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні з травня поточного року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на купівлю житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.
"З травня почне працювати державна іпотека - програма кредитування під житлове будівництво. Вартість кредитів для людей буде становити не більше ніж 2-3%. Решту компенсує банкам держава. Терміни таких кредитів будуть розраховані на 10-15 років", - сказав Янукович.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас