Експерт: Зниження рейтингу Іспанії не враховує реформ, що проводяться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зниження рейтингу Іспанії не враховує реформ, що проводяться

Казна та Політика
117
Державний секретар з економічних питань Іспанії Фернандо Хіменес Латорре заявив у п'ятницю журналістам, що зниження рейтингу Іспанії міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poors не враховує повністю тих економічних реформ, які проводить уряд для виведення країни з кризи.
"Standard & Poors не визнає повністю ті економічні заходи, що вживаються нинішнім урядом Маріано Рахоя з виведення країни з кризи, зокрема, це стосується значного скорочення витрат бюджету", - сказав він.
У п'ятницю S&P погіршило рейтинг Іспанії до рівня "ВВВ+" з "А", бо очікує, що країна зіткнеться з труднощами при обслуговуванні держборгу і виконанні програми скорочення бюджетних витрат у зв'язку з початком рецесії економіки. Крім того, агентство побоюється, що уряду доведеться надати допомогу банківському сектору.
Латорре вважає, що S&P потрапляє в "пастку", роблячи такий прогноз щодо Іспанії. "На наш погляд, суворий бюджетний контроль над витратами автономних співтовариств, а також фінансова дисципліна не повинні викликати занепокоєння", - зазначив він.
Державний секретар з економічних питань вважає - як тільки ринки зрозуміють, що у Іспанії немає проблем із платоспроможністю і виконанням фінансових зобов'язань, то у гравців на ринку відразу ж з'явиться впевненість у майбутньому країни.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас