ВВП США в I кварталі зріс на 2,2%, очікувалося підвищення на 2,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП США в I кварталі зріс на 2,2%, очікувалося підвищення на 2,5%

Казна та Політика
81
ВВП США зріс у першому кварталі 2012 року на 2,2% в річному вирахуванні в порівнянні з 3% у попередньому кварталі, свідчать попередні дані міністерства торгівлі країни.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували збільшення ВВП на 2,5%.
Підвищення індексу PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), який уважно відслідковує Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, в січні-березні склало 2,1%, як і очікували експерти. У попередньому кварталі цей показник додав 1,3%.
Споживчі витрати в США, на які припадає близько 70% американської економіки, зросли в січні-березні на 2,9% порівняно з 2,1% в четвертому кварталі минулого року. Аналітики прогнозували збільшення витрат на 2,3%.
Крім істотного зростання споживчих витрат, підтримку економіці країни зробило найзначніше за два роки збільшення обсягів будівництва, а також зростання виробництва автомобілів.
"Минулий квартал був хорошим, зростання було більшою мірою, ніж раніше, зумовлене кінцевим попитом, - зазначив головний економіст FTN Financial в Нью-Йорку Крістофер Лоу. - Споживчі витрати зросли. Ми рухаємося в напрямку до сталого розвитку, проте перемогу святкувати поки рано".
Негативними для американської економіки факторами в минулому кварталі стали скорочення урядових витрат і сповільнення темпів зростання інвестицій компаній у виробництво, а також ослаблення темпів збільшення товарних запасів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас