"Родовід" заблокує випущені ним картки у зв'язку з отриманням статусу санаційного банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Родовід" заблокує випущені ним картки у зв'язку з отриманням статусу санаційного банку

Фінтех і Картки
625
Родовід Банк, націоналізований під час кризи, оголосив про те, що з 28 травня заблокує всі випущені ним платіжні картки. Про це повідомляється з посиланням на сайт фінансової організації.
Як пояснюється в повідомленні, емісія та обслуговування карток припиняються після отримання Родовід Банком "статусу санаційного банку і в зв'язку з відповідними змінами в діяльності банку".
Як пояснив портал TCH.ua, в завдання санаційного банку входить робота "з активами державних банків і банків, у капіталізації яких взяла участь держава". Санаційний банк повинен максимізувати надходження від повернення цих активів. У квітні поточного року голова Нацбанку України Сергій Арбузов говорив, що регулятор планує створити банк "поганих" активів на базі Родовід Банку.
Влада України вирішила націоналізувати Родовід Банк, який став однією з жертв економічної кризи, в середині 2009 року. Однак наприкінці 2010-го в організації знову виникли складнощі з платоспроможністю. При цьому в червні 2010-го в Службі безпеки України заявляли, що виявили розтрату понад 1 млрд гривень (1 долар - близько 8 гривень. - Прим. ред.) держкоштів, виділених НБУ на рекапіталізацію Родовід Банку.
У березні 2011 року, як нагадує "Кореспондент.net", уряд України і НБУ відповідно до президентського доручення вирішили виплачувати кошти вкладникам Родовід Банку через Ощадбанк. З 27 травня функціонування мережі банкоматів двох організацій в "об'єднаному" форматі припиниться.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас