В Партії регіонів не бачать 300 голосів для скасування депутатської недоторканності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Партії регіонів не бачать 300 голосів для скасування депутатської недоторканності

624
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сумнівається, що у Верховній Раді України набереться 300 голосів для скасування депутатської недоторканності.
Як підкреслив Єфремов, "наша фракція буде голосувати за скасування депутатської недоторканності". "Але ви побачите найближчим часом, коли ми вийдемо на голосування в зал, що вийде", - сказав він ток-шоу "Велика політика з Євгеном Кисельовим" 13 квітня ввечері.
Єфремов нагадав, що на поточній сесії Ради потрібно підтримати відповідний проект 226 голосами народних депутатів, що, "в принципі, теоретично, я вважаю, можливо".
"Потім остаточне рішення ми повинні будемо прийняти на наступній сесії, і там потрібно буде 300 голосів, тобто конституційна більшість, і тут у мене є великі сумніви з приводу того, що у нас буде 300 голосів депутатів, які проголосують за дану зміну", - сказав Єфремов.
"А що стосується Партії регіонів, ви не хвилюйтеся, вони проголосують за цей закон", - підкреслив Єфремов.
Нагадаємо, 20 жовтня 2009 року Рада проголосувала за направлення законопроекту №3251 "Про внесення змін до Конституції України" (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб), яким передбачається скасування президентської й обмеження депутатської недоторканності до Конституційного Суду для перевірки на конституційність. Ініціаторами цього законопроекту були Віктор Янукович і Олександр Лавринович.
7 квітня 2010-го КС визнав конституційним обмеження депутатської недоторканності і неконституційним скасування президентської недоторканності.
При цьому парламент досі не розглянув законопроект №3251.
Знову про скасування недоторканності парламентаріїв регіонали заговорили в березні 2012 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас