У вітчизняних цукровиків є конкуренти - ринок заполонили цукрозамінники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вітчизняних цукровиків є конкуренти - ринок заполонили цукрозамінники

Аграрний ринок
399
Цукру в Україні - повні комори. Коштує цьогоріч він щонайменше на 2-3 гривні дешевше, ніж минулого. Ось тільки виробники шкодують. По-перше, запаси продукту подіти нікуди. Зварили стільки, що населення не з’їсть. По-друге, у білого піску з’явилися конкуренти. А саме - цукрозамінники та підсолоджувачі. Вони навіть дешевші. Ціна синтетичних товарів у середньому до ста доларів за тонну. Тоді, як цукор - 650 доларів відповідно.
Олександр Вержиховський, експерт з питань якості та безпечності продуктів АПК:
"Споживання цукру в Україні 1,8 мільйонів тонн на рік і за різними оцінками від 200 до 400 тисяч тонн еквівалент цукру завозиться цих цукрозамінників та підсолоджуючих речовин. То, звісно, це не може не позначитись негативно на діяльності цукрової галузі".
Олександр Печенога, представник Мінагропроду:
"В 2012-му році обсяги цукру достатні для забезпечення потреб. Але імпорт цукрозамінників звичайно буде присутній. В першу чергу, для виробництва продуктів дієтичного та діабетичного харчування".
Микола Гульчій, головний лікар Київського ендокринологічного центру:
"Є ряд препаратів, які зняті з виробництва. Це сахарін. Він знятий в усіх країнах, тому що викликав в експерименті рак сечового міхура. Звичайно, користуватись синтетичними цукрозамінниками є не рекомендовано. Тому, що все-таки це не природні препарати. Самий хороший препарат - це стевія. Який рекомендують і вагітним, і дітям".
Наталія Духаніна, фармацевт:
"Приходят в возрасте, которые страдают сахарным диабетом. Которые хотят избавиться от лишнего веса. Ну и молодые, которые тоже берегут свой вес".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас