У березні активність НБУ звелась до нуля (ВИДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У березні активність НБУ звелась до нуля (ВИДЕО)

Валюта
579
Активна участь Національного банку в березні звелася повністю до нуля: він не продавав валюту, проводив тільки невеликі інтервенції для поповнення золотовалютних резервів. В цілому ж, валютний ринок березня продовжує демонструвати свою збалансованість, яка сформувалася з лютого. Так прокоментувала ситуацію на валютному ринку України директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова.
"Цьому сприяло декілька факторів з нашої точки зору. Спостерігається чистий прихід іноземної валюти в систему в безготівковому вигляді і зменшення попиту на готівкову валюту з боку населення. Якщо взяти за основу березень-лютий минулого року, то у нас спостерігається падіння обсягів чистого попиту на іноземну валюту з боку населення в 4 рази. Цифри говорять про те, що ринок спокійний, ринок працює на самозабезпеченні, тому участь Національного банку звелася до нуля. Це дозволяє нам нарощувати золотовалютні резерви, що ми і демонструємо вже другий місяць підряд", - зазначила Щербакова.
Нагадаємо, резерви Національного банку України в іноземній валюті в березні 2012 р. збільшилися на 0,4% - до 29,554 млрд дол. Про це йдеться у статистичних даних, опублікованих Нацбанком. Золотовалютні резерви (ЗВР) України на 1 квітня 2012 р. склали 31 млрд 129 млн дол, що на 79 млн дол (0,2%) більше, ніж на кінець лютого 2012 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас