Moody's планує привести рейтинги банків у відповідність з рейтингами їхніх країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's планує привести рейтинги банків у відповідність з рейтингами їхніх країн

Казна та Політика
103
Міжнародне рейтингове агентство Moody's оголосило про початок планового перегляду рейтингів банків по всьому світу для приведення їх у відповідність з рейтингами країн, в яких вони працюють, пише Уніан.
Як вказано в повідомленні агентства, таке рішення пов'язане зі зміною методики визначення рейтингів фінансових інститутів по всьому світу і зв'язку між кредитоспроможністю держав і фінансових установ.
Агентство планує позиціонувати самостійні кредитні оцінки більшості банків на рівні, що не перевищує суверенний рейтинг країни.
Moody's повідомляє, що відповідні нові підходи до оцінки того, як може впливати суверенна кредитна якість на інші рейтинги, були оприлюднені 13 лютого. Згідно з новими правилами, агентство планує позиціонувати самостійні кредитні оцінки більшості банків на рівні, що не перевищує суверенний рейтинг країни.
Як відзначається в повідомленні агентства, зокрема, Moody's планує провести перегляд рейтингів 14 фінансових інститутів в Йорданії, Лівані, Пакистані і Україні, рейтинги яких вищі, ніж рейтинги країн.
В Україні вище суверенного рейтинги найбільших банків, у тому числі "ОТП Банку", "Райффайзен Банку Аваль", "Приватбанку" і "Укрексімбанку". Можливий перегляд рейтингів цих банків, повідомляє Moody's, буде здійснено протягом найближчих трьох місяців.
Як повідомило джерело, Moody's помістило на перегляд з можливістю зниження рейтинги чотирьох українських банків.
В середині грудня 2011 р. Moody's погіршило прогноз щодо суверенного рейтингу України до "негативного" з "стабільного" через зростання бюджетних і зовнішніх ризиків на тлі невизначеності щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Рейтингова дія також враховувала можливе погіршення економічної ситуації на Україні внаслідок проблем у світовій економіці в цілому та збільшення політичних ризиків, пов'язаних з парламентськими виборами в жовтні 2012 року.
У січні 2012 р. агентство опублікувало щорічний кредитний огляд, з якого випливало, що в разі несприятливих політичних чи економічних подій в Україні Moody's не відкидає зниження довгострокового суверенного кредитного рейтингу України, який зараз перебуває на рівні "B2".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас