Українські озера перейдуть у приватну власність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські озера перейдуть у приватну власність

761
В Кабміні побачили необхідність вирішити юридичний казус, коли озеро ніби і в приватній власності, але належить українському народу.
Міністерство екології та природних ресурсів розробило законопроект зі змінами до Водного кодексу, якими пропонується вписати в нього можливість володіння на правах приватної власності водою озер і ставків.
Зокрема, в документі виписана нова редакція 6-ї статті Водного кодексу (ст.6 "Власність на води (водні об'єкти)" - Ред.).
Згідно з чинним Водним кодексом, водні об'єкти можуть надаватися виключно у користування. Однак за Земельним кодексом, місцеві ради або органи виконавчої влади можуть, але лише безкоштовно, віддати фізособі у власність замкнуту водойму площею до 3 га за умови її розташування в межах земельної ділянки, що належить фізособі на правах приватної власності. Одночасно, дозволена приватна власність на землі водного фонду.
Іншими словами, людина може мати у власності землю під озером або ставком, але саме водне дзеркало, за профільним законодавством, належить українському народу.
У запропонованій редакції зазначеної статті Водного кодексу прописана згадана норма Земельного кодексу, яка дозволяє володіти на правах приватної власності водними об'єктами до 3 га в межах приватної земельної ділянки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас