АМКУ розслідує причини "дорогого" бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розслідує причини "дорогого" бензину

Енергетика
251
За вихідні бензин знову подорожчав - на десять копійок. Максимальна планка на квітень - 11,30 грн за літр. Якщо уряд не зможе знизити вартості пального. Так заявляють нафтотрейдери. Проте вище - не буде. Адже світові розцінки на нафту - стабілізувались. Тим часом водії вже скорочують поїздки та пересідають на громадський транспорт.
Протягом вихідних великі мережі знову підвищили ціни на пальне. Від двох до десяти копійок на літрі. Середня вартість 95-го по країні досягла 10,92 грн. Такі дані моніторингу консалтингових компаній. Зростання цін на бензин та дизель аналітики називають економічно обґрунтованим. І пов'язують зі подорожчанням нафти в Європі. Як наслідок - збільшенням оптових цін на пальне в Україні.
Геннадій Рябцев, експерт ринку нафтопродуктів:
"Це подорожчання є прогнозованим. В ньому, до речі, не зацікавлені трейдери. Оскільки будь-яке подорожчання спричинює зменшення обсягів реалізації нафтопродуктів. Зокрема через АЗС".
Леонід Косянчук, президент асоціації нафтотрейдерів:
"Це якщо уряд все ж таки не прийме рішення понизити акцизи на період таких пікових напружень на міжнародному ринку. Тому що це не єдиний захід, який може бути ефективним".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас