Росія знизить ціну на газ для Болгарії на 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія знизить ціну на газ для Болгарії на 11%

Енергетика
372
Росія знизила ціну на газ для Болгарії за те, що ця країна прискорить будівництво газопроводу "Південний потік". Про це в суботу повідомив міністр економіки, енергетики і туризму Болгарії Делян Добрев.
Ціна російського газу для Болгарії буде знижена з 1 квітня до кінця року на 11,1%, повідомив болгарський міністр після переговорів у Москві.
"Замість цього повинні прискорити процедури, що дозволяють будівництво South Stream", - сказав Добрев.
Болгарський міністр уточнив, що до 15 листопада мають бути готові всі документи для початку будівництва морської ділянки газопроводу. "Південний потік" повинен запрацювати в грудні 2015 року, додав міністр Добрев.
Нагадаємо, в грудні 2011 року уряд Болгарії надав ділянці газопроводу "Південний потік", що проходитиме території країни, статус пріоритетного об'єкта стратегічного для економіки значення.
Експерти вказують, що серед трьох великих енергетичних проектів у цьому регіоні для Кремля найбільше значення має саме "Південний потік". Раніше Росія відмовилася від будівництва другої АЕС у Белене і нафтопроводу Буграс-Александрополіс.
Нагадаємо, газопровід "Південний потік" буде поставляти російський газ до Європи в обхід України. Протяжність газопроводу складе 2200 км, з них 900 км по дну Чорного моря. У Болгарії газопровід розділиться на дві нитки: північну - до Австрії і Словенії через Сербію та Угорщину, і південну - до Італії через Грецію. Пропускна здатність South Stream буде становити 63 млрд кубометрів газу на рік. Планована вартість проект - 20 млрд євро.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас