Клінтон оголосила про збільшення американської допомоги сирійській опозиції в 2 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клінтон оголосила про збільшення американської допомоги сирійській опозиції в 2 рази

Казна та Політика
114
Державний секретар США Хілларі Клінтон оголосила 1 квітня 2012 р. в Істанбулі про збільшення американської допомоги сирійській опозиції в два рази - до 12 млн дол, передає Associated Press. Крім цього, США постачатимуть до Сирії засоби зв'язку, щоб полегшити координацію опозиційних сил.
В рамках конференції "Друзів Сирії" держсекретар США зустрілася з п'ятьма лідерами сирійської опозиції, включаючи главу сирійської національної ради Бурхана Гальюна і представників ісламських та християнських груп. Клінтон зазначила, що сирійці будуть захищати себе до тих пір, поки режим Асада не припинить насильство.
Вона нагадала присутнім на зустрічі "Друзів Сирії" журналістам, що сирійський лідер обіцяв не застосовувати важке озброєння проти повстанців, полегшити доступ журналістів до країни і надати гуманітарну допомогу тим, хто цього потребує. Незважаючи на обіцянки, за словами глави американської дипломатії, режим Асада "веде новий наступ на сирійські міста і поселення. Замість того щоб надати доступ населенню до гуманітарної допомоги, служби безпеки посилюють контроль над Хомсом та іншими поселеннями. Замість того щоб почати політичний діалог, уряд розганяє мирні демонстрації", - сказала Клінтон.
За її словами, адміністрація Президента США Барака Обами планує запустити програму так званої "реєстрації злочинів проти людяності, скоєних режимом Асада".
Також 30 березня повідомлялося, що Міністерство фінансів США ввело санкції відносно трьох високопоставлених представників сирійського уряду - за сприяння репресіям проти учасників акцій протесту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас