Уряд Німеччини скоротить фінансування сонячної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини скоротить фінансування сонячної енергетики

Енергетика
344
Бундестаг схвалив заплановане урядом скорочення держпідтримки сонячної енергетики, повідомляється на сайті парламенту. Держфінансування проектів у цій сфері скоротиться на 20-30 відсотків в залежності від розміру сонячної установки. Закон вступить в силу з 1 квітня, тому що не вимагає ратифікації бундесрату. Проте якщо дві третини його членів виступлять проти проекту, то його можна буде заблокувати, пише Focus.
Таким чином влада вирішила скоротити витрати громадян на енергетичну реформу, яка в підсумку оплачується з податкових зборів. На даний момент кожне домогосподарство в середньому віддає 70 євро на рік на підтримку сонячної індустрії.
Представники бізнесу та опозиція назвали схвалення закону - "чорним днем для енергореформи". Німецька сонячна промисловість страждає, в першу чергу, через конкуренцію з Китаєм, який виробляє сонячні панелі за значно менші гроші. Вони наповнили німецький ринок, і пропозиція перевищила попит, знецінивши продукцію німецьких компаній. Останнім часом відразу кілька фірм, які виробляють сонячні панелі, оголосили про банкрутство.
На думку президента Федерального союзу сонячної індустрії Гюнтера Крамера (Guenther Cramer), влада не вирішила проблеми цієї галузі і не зекономила гроші платників податків. За його словами, через скорочення держпідтримки німці будуть платити за електроенергію приблизно на 50 центів менше.
Тим часом уряд вважає, що компаніям пора самостійно конкурувати з китайськими виробниками. Міністр екології Норберт Реттген (Norbert Roettgen) відкинув також побоювання у зриві енергореформи. Він зазначив, що за останні два роки субсидування сонячної енергетики скоротилося більш ніж у два рази, але мережа, незважаючи на це, значно розширилася. За його словами, подальше неконтрольоване будівництво сонячних установок тільки зашкодить стабільній роботі енергомереж.
Влітку 2011 року Німеччина оголосила про проведення реформи в енергетиці. Влада вирішила відмовитися від АЕС до 2022 року і практично повністю перейти на поновлювані джерела енергії до 2050 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас